Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Το ψυχόγραμμα του Κριού (και το ψυχόδραμα των άλλων)

  Καταρχήν πρέπει να σου πω ότι είσαι ο «κύριος τσαντίλας» του ζωδιακού στερεώματος. Γεμάτος φλόγα αλλά και νεύρα, με συχνές κατά μέτωπο επιθέσεις σε όποιον ή όποιους σε θίξουν –κατά την άποψή σου- και όχι σε όποιον ή όποιους σου λένε την αλήθεια. Κάτι τέτοιο δεν σου περνάει από το νου, γιατί απλά δεν προλαβαίνει να φτάσει. Φτάνει πρώτη η τσαντίλα, «τα παίρνεις στο κρανίο» και από την υπερθέρμανση αρχίζουν οι παρενέργειες του εγκεφάλου σου.

  Κι επειδή είσαι σκέτη παρόρμηση με έντονο το εγώ σου, δε θέλω να οργιστείς –είσαι και κάργα οργίλος- αγαπημένο, αναγνωστόπουλο Κριαρόπουλο, γιατί όσο κι αν πιστεύεις πως γεννήθηκες για να δαμάσεις τις Μοίρες, τον «ψυχαναλυτή» δε θα τον επηρεάσεις, ούτε θα τον ψήσεις να σου δώσει ηρεμιστικό πριν κάνει τη διάγνωση. Όπως και να΄χει έχεις και χαρίσματα βρε κουτό, που θα τα πούμε πιο κάτω. Εδώ λέμε «τα πάντα όλα» που είπε κι ο Αλέφαντος κι έμεινε η ατάκα του στην ιστορία. Είσαι ένα πλάσμα γεμάτο αποφασιστικότητα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Είσαι δυνατός, κινητικός, γεμάτος ενέργεια, φιλόδοξος, θέλεις να ξεχωρίζεις, αλλά θέλεις κι όλος ο κόσμος να περιστρέφεται γύρω σου…εγωιστάκι. Δε γουστάρεις να έρχεσαι ποτέ δεύτερος, Κριαρόπουλό μου, και αυτό το ξέρεις καλύτερα από όλους. Έχεις μέσα σου κάτι από ηγέτη…είναι το «ύφασμά» σου τέτοιο. Βέβαια, έχεις και τις αδύνατες στιγμές σου, όταν αντιδράς μονοκόμματα και μετά το μετανιώνεις…όχι!

   Η σκέψη και η περισυλλογή είναι αντιπαθητικές για σένα. Σου τη σπάνε, όπως οι γυναίκες που δεν σου λένε πάντα «ναι».  Περισσότερο σε αφορά να συμφωνούν οι άλλοι μαζί σου και λιγότερο αν αυτό είναι ψέμα και στο λένε για να έχεις εσύ δίκιο κι αυτοί….την ησυχία τους! Είσαι λίγο μυστήριο τρένο Κριαρόπουλό μου και πρέπει να το παραδεχτείς. Είσαι όμως και μαχητής. Εκεί που τα άλλα ζώδια υποχωρούν, εσύ επιτίθεσαι…σου πάει γάντι το γνωμικό που λέει πως «ο τολμών νικά». Ε, αφού είσαι παιδί του Άρη, πώς αλλιώς θα μπορούσες να φέρεσαι, ε, πώς; Όσο για τα ερωτικά σου…άστα να πάνε….αλίμονο σε όποια δε σε θέλει! Γιατί αν σε θέλει δεν το συζητάμε. Πας με το καλό! Γίνεσαι χαλί να σε πατήσει.

  Η γενναιοδωρία μόνο σε σένα βρίσκει τον απόλυτο εκπρόσωπό της. Όχι όμως για πολύ, επειδή δεν μπορείς να συγκεντρώσεις την προσοχή σου στο ίδιο πράγμα πάνω από πέντε λεπτά, όταν σε πιάσει χοντρή βαριεστημάρα θα αρχίσεις να κοιτάς και αλλού. Όχι μόνο στο βουνό και στη θάλασσα αλλά και τα ωραία κορμιά της παραλίας…Εδώ πρέπει να επισημάνω Κριαρόπουλό μου, ότι εσύ, το κορίτσι Κριαράκι, δε φέρεσαι το ίδιο, εκτός κι αν τολμήσει να σε ανταγωνιστεί ο σύντροφος ή νιώσεις τρίτο κερατάκι να ξεφυτρώνει ανάμεσα από τα άλλα δύο….τα φυσικά σου. Τότε γίνεσαι πραγματικός μπελάς. Τι μπελάς δηλαδή, θα τον καταδικάσεις τον άνθρωπο χωρίς κανένα έλεος. Είσαι ικανή να τον ψήσεις στο φούρνο με πατάτες. Πολύ ζόρι δεν είναι κι αυτό βρε κριαρόπουλο να την έχεις δει κι εσύ τόσο…Μία, Μοναδική, Αμίμητη, Αξεπέραστη, Ανίκητη, Ακαταμάχητη; Αν σου συμβεί κάτι αντίθετο από ό,τι νομίζεις, τι θα τα κάνεις όλα αυτά τα κεφαλαία; Ε; Και τι θα γίνει μετά; Αν με ρωτάς σου απαντώ: θα γίνει αυτό που συμβαίνει με ένα Κριάρι όταν το απορρίπτουν. Όταν δεν πετυχαίνεις με το καλό αυτό που θέλεις, θα χρησιμοποιήσεις και άλλα μέσα! Θα επιμένεις κάνοντας στην αρχή ότι δεν καταλαβαίνεις.  Μετά, κι αν καταλάβεις, θα δείξεις ότι δε σε νοιάζει –όσο κι αν δε σε θέλει ο άλλος- επιμένοντας περισσότερο. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί, γιατί το μόνο που έχεις μέσα στο κεφάλι σου είναι ότι η νίκη είναι δική σου! Σ΄αυτό το σημείο ακριβώς ξεκινάει η πρόκληση…με σκοπό την επίθεση βέβαια. Κι όταν ένας Κριός επιτίθεται, οι άλλοι το φρονιμότερο είναι να κάνουν στην άκρη…Στα υπόψη αυτό, αν δε θέλετε να αντιμετωπίσετε τα χειρότερα. …Η επίθεση , αν γίνεται πρώτη φορά σε όποιον σε πλήγωσε, τον κερνάς μια πρώτη γεύση. ..Κατεβάζεις το κεφάλι κάτω κι αρχίζεις να το παίζεις  Αργεντίνος βοσκός «γκούτσο» που χορεύει δυνατά κλωτσώντας δεξιά αριστερά την κακιά του τη μοίρα. Αν όμως δεν είναι η πρώτη φορά, κι έχεις νιώσει να πιέζεσαι δεύτερη και τρίτη ….η επίθεση θα είναι σφοδρή και οι συνέπειές της θανατηφόρες.

  Ο έρωτας με έναν Κριό είναι «έρωτας με κράνος». Γι΄αυτό όσοι θέλετε να ζήσετε μια ήρεμη, ήσυχη, έστω ρουτινιάρικη ζωή, μακριά από τον Κριό. Η πλήξη είναι εχθρός του και η ανία εφιάλτης του. Ειδικά του αγριοκρίαρου. Κι επειδή, πολλές φορές και πολλοί επιμένουν να σε θέλουν, γιατί πράγματι αξίζεις τον κόπο να σε ερωτευτούν και επιθυμούν να ζήσουν τη ζωή τους μαζί σου, εγώ οφείλω να πω σε όσους σε φλερτάρουν, ότι όταν «δέσει το βύσσινο» με ένα Κριό, ο άλλος θα νιώθει σαν ακροβάτης ή ακροβάτισσα που περπατάει πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Τη μια θα δέχεται ξαφνικούς πολέμους, την άλλη μελοδράματα, με αποκορύφωμα τις τρελές ζήλιες. Ζηλεύεις άγρια κριαρόπουλό μου. Ακόμη και τον δίδυμο αδελφό σου…αν έχεις. Οθέλος σκέτος! Μη μου πεις πως δε σκέφτεσαι να τη στραγγαλίσεις , αν κάνει στ΄αλήθεια το σφάλμα να σε απατήσει; Εδώ θα σου πω πως κι αν ζηλεύεις παράφορα όταν προσπαθείς προ τετελεσμένου γεγονότος και υπό την προϋπόθεση η άπιστη να ζητήσει βαθιά συγνώμη και δηλώσει μεταμέλεια, θα χαρίσεις όλη σου τη μεγαλοψυχία, και θα κάνεις γαργάρα το γεγονός…καταπίνοντάς το στο τέλος. Ξέρεις γιατί; Όχι, δεν είσαι καθόλου επιεικής, απλά έχεις κάνει ο ίδιος τόσες πολλές λαδιές, που δεν είναι τίποτα να συγχωρήσεις τη μία του άλλου!
«Τι μας λες τώρα», μπορεί να μου πεις με όσα σε χρεώνω, αλλά σε νιώθω…σε καταλαβαίνω. Έχεις πολύ δυνατή προσωπικότητα –η αλήθεια να λέγεται- γι΄αυτό και αρνείσαι να υπακούς, να ακολουθείς και να μπαίνεις σε ομάδες, εκτός κι να σου φορέσουν εκ των προτέρων…το φωτοστέφανο του ηγέτη. Αρχηγός και μόνο, είναι το αξίωμα που σου ταιριάζει….Μετά μια στο καρφί και μια στο πέταλο χτυπάς τον παλμό των υφισταμένων σου. Μπορείς να έχεις πάρα πολύ καλές επαγγελματικές επιδόσεις, αλλά τη μια είσαι αυταρχικός και πολύ καταπιεστικός και την άλλη γενναιόδωρος και συμπονετικός. Είσαι ακραίο παιδί, γενικότερα, αφού τη μια σε βρίσκω στον αθλητισμό να έχεις διαρκώς πρωτιές και την άλλη ξενυχτάς –σου πάει κουτί εδώ που τα λέμε, η νυχτερινή ζωή- και να τα κοπανάς στην μπάρα με τα σφηνάκια σου, πριν τα καταπιείς.

  Κριός…το παιδί μοντέλο, που όμοιό σου δεν υπάρχει, εξαιρετικό παιδί, ακούραστο, κυνηγός εφήμερων ερώτων που μόνο όταν δοκιμάζεις τις αντοχές του άλλου τη βρίσκεις και νιώθεις ικανοποίηση. Όλα μαζί σου είναι…ζήτημα νεύρων.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου