Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

παραλία για όλο το χρόνο!

Tο Seagaia Οcean Dome είναι το μεγαλύτερο κλειστό υδάτινο πάρκο στον κόσμο, που βρίσκεται στo νησί Miyazaki της Ιαπωνίας (περίπου 1.500 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο) . Το Ocean Dome, το οποίο αποτελεί μέρος του Sheraton Seagaia Resort, έχει  300 μέτρα μήκος, 100 μέτρα πλάτος, 38 μέτρα ύψος, μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 άτομα και έχει ήδη κερδίσει μια θέση στο Guinness World Records.


Σχεδιάστηκε από την εταιρία Mitsubishi Heavy Industrial Group και άνοιξε τον Ιούλιο του 1993 με κόστος 200 δισ. γιέν (2 δισεκατομμύρια δολαρίων). Η πισίνα δεν έχει κάνει ακόμα απόσβεση του κόστους της, παρά την καθημερινή προσέλευση των τουριστών.

Ένας θερμαινόμενος ωκεανός, με πλάτος 140 μέτρα στέλνει 13.500 τόνους  γλυκό  νερό σαρώνοντας καταμήκος 600 τόνους κατεργασμένου μαρμάρου κατεργασμένο σε λεπτή άμμο και η οποία αποτελεί μια 85μετρη-μήκους ακτογραμμή, πλαισιωμένη από ένα τριώροφο χώρο ενδεικνυόμενο για περίπατους και αγορές στα πολυάριθμα καταστήματα.
 Ξαφνικά, ο τεχνητός ωκεανός αλλάζει, χάρη στον εκπληκτικό υπολογιστή του Ocean Dome, το οποίο δίνει εντολές σε 10 μεγάλες αντλίες για να αρχίσει το "ρούφηγμα" του νερού από τη θάλασσα, και στη συνέχεια, ο τινάζει με δύναμη δημιουργώντας κύματα. Ομάδες επαγγελματιών surfers προσφέρουν ψυχαγωγία καθώς σερφάρουν πάνω σε κύματα ύψους 3,5 μέτρων (για κάθε κύμα κατάλληλο για σερφ απαιτούνται 1.800 τόνοι νερού).

Το Ocean Dome διαθέτει ένα ψεύτικο ηφαίστειο που κάθε 15 λεπτά βγάζει καπνούς, πετάει φλόγες και λάβα (τα οποία φυσικά είναι ψεύτικα) και τη μεγαλύτερη αναδιπλούμενη οροφή του κόσμου, η οποία προσφέρει έναν διαρκή μπλε ουρανό, ακόμη και σε μια βροχερή μέρα. Η θερμοκρασία του αέρα διατηρρείται πάντα σε περίπου 30 βαθμούς Κελσίου και το νερό σε περίπου 28.


το κόστος εισόδου είναι ¥ 2600 ανά ενήλικα και ¥ 1600 για τα παιδιά, ανάλογα πάντα με την εποχή.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου