Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Μυστικά για λαμπερό δέρμα




Ο λαβύρινθος των αντιγηραντικών προϊόντων, η ακμή ενηλίκων, τα προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών και οι επιπτώσεις του καπνίσματος στο δέρμα είναι τα τέσσερα θέματα που σύμφωνα με έρευνες απασχολούν κυρίως τις γυναίκες στο μέγα κεφάλαιο της ομορφιάς. Πριν αναζητήσετε νέες λύσεις, ενισχύστε τις γνώσεις σας με 40 αλήθειες που θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε από λανθασμένες κινήσεις και περιττά έξοδα.
face1a10 ΑΛΗΘΕΙΕΣ για τη σχέση ακμής και καλλυντικών
Τελικά, το γεγονός ότι έχετε ακμή σας απαγορεύει ρητώς τη χρήση makeup; Δέκα χρήσιμα tips θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι θα πετάξετε από το νεσεσέρ σας και με τι θα το αντικαταστήσετε.
1 Αρκετά καλλυντικά προσώπου αλλά και προϊόντα φροντίδας μαλλιών συνδέονται όντως με την ακμή, είναι δηλαδή ακνεογόνα, επιδεινώνοντας πάντως το πρόβλημα και όχι προκαλώντας το. Στο δέρμα μπορεί να εμφανιστούν είτε σπυράκια είτε μαύρα στίγματα που στην συνέχεια θα προκαλέσουν την ακμή.
2 Τα σπυράκια συνήθως εμφανίζονται μια ή δύο ημέρες μετά τη χρήση του ακνεογόνου προϊόντος, τα μαύρα στίγματα ωστόσο χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εμφανιστούν.
3 Συχνά οι ενήλικες με ακμή είναι αναγκασμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα καθημερινής φροντίδας προσώπου, επειδή παρατηρούν ορατό ερεθισμό στο δέρμα. Μην παραξενευτείτε αν κάποια κρέμα που χρησιμοποιούσατε χωρίς προβλήματα για μήνες έγινε ξαφνικά ακατάλληλη για το δέρμα σας. Ευθύνεται μια σειρά συγκυριών και παραγόντων.
4 ΄Όλα τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε, από ενυδατικά προϊόντα έως φον ντε τεν, σκιές ματιών, ακόμη και τα πινέλα πρέπει να είναι oil free (να μην περιέχουν έλαια).
5 Πριν ξεκινήσετε τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος συμβουλευτείτε το δερματολόγιο. Πιθανότατα θα ξέρει να σας πει αν πρόκειται για ακνεογόνο προϊόν. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα μόνο τα καλλυντικά που απευθύνονται σε δέρματα με ακμή ή όσα έχουν την ένδειξη «δεν προκαλεί ακμή».
6 Για την προστασία του δέρματός σας φροντίστε να είστε φειδωλοί στην ποσότητα οποιουδήποτε προϊόντος χρησιμοποιείτε, είτε πρόκειται για καλλυντική φροντίδα είτε για μακιγιάζ.
7 Αποφύγετε οποιοδήποτε σκληρό προϊόν καθαρισμού, καθώς και τα σκληρά απολεπιστικά. Προτιμήστε σειρές ντεμακιγιάζ που απευθύνονται σε ακνεϊκά δέρματα..
8 Ακόμη και αν ένα προϊόν σας έχει προταθεί από δερματολόγο, σταματήστε να το χρησιμοποιείτε αν διαπιστώσετε ότι επιδεινώνει το πρόβλημα. Το δέρμα κάθε ατόμου έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές ευαισθησίες και πολλές φορές ένα προϊόν που είναι θαυματουργό σε μια περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για μια άλλη.
9 Μερικά καλλυντικά μπορεί να προκαλέσουν στο δέρμα σας συμπτώματα ξηρότητας, ή ξεφλούδισμα. Σταματήστε αμέσως τη χρήση τους, αφού ο ερεθισμός που σας προκαλούν γρήγορα θα επιδεινώσει και το πρόβλημα της ακμής.
10 Μην εφαρμόσετε στο δέρμα κανένα ειδικό προϊόν τοπικής χρήσης για την αντιμετώπιση της ακμής, αν δεν συμβουλευτείτε ειδικό, αφού του έχετε προηγουμένως εξηγήσει τι προϊόντα ομορφιάς χρησιμοποιείτε.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου