Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Tips ομορφιάς και περιποίησης

Ο λαιμός και τα χέρια προδίδουν την ηλικία. Μην ξεχνάτε λοιπόν να περιποιείστε το λαιμό σας. Οι ειδικές κρέμες μπορούν να διατηρήσουν τη νεανική του όψη. Φροντίστε το ντεκολτέ σας κάνοντας απολέπιση μία φορά την εβδομάδα (προσοχή, όχι στην περιοχή του στήθους) και απλώνετε καθημερινά μία λοσιόν σύσφιγξης, όχι μόνο στο στήθος αλλά και στο ντεκολτέ. Επίσης, η καλύτερη συνταγή για την τόνωση του στήθους είναι το κρύο νερό. Η καθημερινή επαφή με κρύο νερό για 1-2 λεπτά είναι απόλυτα ευεργετική.


ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ: Γιατί χρειάζεται

Η απολέπιση, ανοίγει ους πόρους του δέρματός μας, με αποτέλεσμα τα προϊόντα περιποίησης να εισχωρούν καλύτερα στην πεντακάθαρη πλέον επιδερμίδα μας, αφού έτσι απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους. Επιπλέον, με την απολέπιση το δέρμα γίνεται πιο απαλό, αναπνέει καλύτερα, διεγείρει το μεταβολισμό για την απομάκρυνση των τοξινών. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να προσφέρετε στο πρόσωπό σας ολοκληρωμένη φροντίδα, κυρίως αυτή την εποχή, μετά την καλοκαιρινή ταλαιπωρία.

Περιποιηθείτε το πρόσωπό σας.

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να κάνετε πρωί και βράδυ καθαρισμό με ένα καλό σαπούνι, ειδικό για λιπαρά δέρματα. Αμέσως μετά απαιτείται καθαρισμός με μία στυπτική λοσιόν και στη συνέχεια βάζετε μια ενυδατική κρέμα έτσι ώστε να μην τραβάει το δέρμα σας. Κάντε συχνά πίλινγκ .
Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, τότε είναι πιο ευαίσθητη και θέλει ακόμα περισσότερη προσοχή. Καθαρισμός το πρωί με ένα λιπαρό σαπούνι γλυκερίνης ή αμυγδαλέλαιου και αμέσως μετά, απαραίτητα μια ενυδατική κρέμα. Εξίσου απαραίτητη είναι και η κρέμα ματιών. Μία φορά την εβδομάδα πρέπει να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας έξτρα ενυδάτωση με μία ειδική μάσκα και φυσικά μην ξεχνάτε την κρέμα νυκτός. Επίσης μην ξεχνάτε την αντηλιακή κρέμα την οποία πρέπει απαραίτητα να βάζετε μισή ώρα πριν βγείτε από το σπίτι.

Μικρά μυστικά για μάτια που μαγνητίζουν.

Τα φρύδια και οι βλεφαρίδες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκφρασή μας. Γι αυτό θα πρέπει να τα φροντίζουμε καθημερινά.
Η αποτρίχωση των φρυδιών πρέπει να γίνετε πάντα προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν και να κρατάμε το τσιμπιδάκι παράλληλα προς την επιφάνεια που αποτριχώνουμε.
Καλό θα είναι η αποτρίχωση να γίνεται βράδυ, έτσι αν υπάρχουν τυχόν ερεθισμοί μέχρι το πρωί θα έχουν φύγει.
Αν έχουμε μικρές βλεφαρίδες μπορούμε να τις κάνουμε να φανούν μεγαλύτερες, αν, πριν τους βάλουμε μάσκαρα τις γυρίσουμε με το ειδικό ψαλιδάκι.
Για να βάψουμε τα μάτια μας, ξεκινάμε απλώνοντας την ανοιχτόχρωμη σκιά στο κέντρο του ματιού και την σβήνουμε με μια πιο σκούρα. Με αυτό τον τρόπο θα φωτίσουμε το βλέμμα μας. Τέλος, μια ιριδίζουσα πούδρα στο υπόλοιπο του ματιού θα μας δώσει ένα τέλειο αποτέλεσμα. Και ολοκληρώνουμε το μακιγιάζ των ματιών με τη μάσκαρα

Απαλλαγείτε από τις τοξίνες και δείξτε νεότερη

Από τη στιγμή της γέννησης το ανθρώπινο σώμα έρχεται σε επαφή με διάφορους βλαπτικούς παράγοντες, όπως τοξίνες, χημικά, ρύπανση, συντηρητικά στις τροφές, ακτινοβολία που προκαλούν βλάβη στα βασικά δομικά στοιχεία του οργανισμού, με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται ασταθή. Αυτά με την σειρά τους αποσταθεροποιούν γειτονικά τους μόρια και αυτό το φαινόμενο ως αλυσιδωτή αντίδραση επηρεάζει μια ευρύτερη περιοχή μέσα στο σώμα. ΄Έτσι προκαλείται το γήρας και φθίνει η ομορφιά. Τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό;
Υπάρχουν ουσίες που βοηθούν στη μείωση αυτής της βλάβης, όπως το σελήνιο, η βιταμίνη C κ.α. Επίσης και μηχανισμοί στο σώμα είναι υπεύθυνοι να διορθώσουν τη ζημιά που προκαλείται σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο.

Όμως, ζούμε σε μια εποχή που ο άνθρωπος βάλλεται βιολογικά με πάνω από 85.000 βιομηχανικά χημικά να βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε εμπορική χρήση. Αν υπολογίσει κανείς το φαινόμενο της συσσώρευσης αυτών των χημικών στο ανθρώπινο σώμα και κυρίως στο λιπώδη ιστό όπως και την αυξημένη έκθεση σε ακτινοβολία, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί ότι αυτοί οι μηχανισμοί επιδιόρθωσης είναι ανεπαρκείς και κορεσμένοι.
΄Έχουμε λοιπόν δύο είδη γήρατος. Το βιολογικό προγραμματισμένο γήρας που είναι καταγραμμένο στο DNA του κάθε οργανισμού το οποίο είναι αναπόφευκτο και δεν μπορούμε να το αντιστρέψουμε, και το γήρας που οφείλεται στις συσσωρευμένες χημικές βλάβες. Το δεύτερο αυτό είδος γήρατος οφείλεται στα τοξικά χημικά, στην ακτινοβολία και στους εξωγενείς παράγοντες που αποσταθεροποιούν τον οργανισμό σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο.

Αν μπορούσε κανείς να μειώσει το τοξικό φορτίο, να το απαλλάξει από τις τοξίνες που τον επιβαρύνουν και να παρέχει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, θα είχε σημαντικά αποτελέσματα στην βελτίωση του δεύτερου παράγοντα στον οποίο οφείλεται το γήρας.

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ

Εχετε ευαίσθητη επιδερμίδας Αποφύγετε τα καλλυντικά τα οποία περιέχουν ρετινόλη ΑΗΑ.
.Αλλάζετε τα καλλυντικά σας όσο μεγαλώνετε. Πρέπει να ακολουθούν την ηλικία σας.
.Υπάρχει τεράστια ποικιλία καλλυντικών για όλους τους τύπους της επιδερμίδας, για όλες τις ηλικίες. Ενημερωθείτε για τα προϊόντα που κυκλοφορούν και προσαρμόστε τα στις δικές σας απαιτήσεις.
.Αν είστε αλλεργική, ενημερωθείτε ακόμη περισσότερο. Αναζητήστε καλλυντικά με αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.




0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου