Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

“Μικροί Αχαρνείς” εν δράση

“…Ξυπνήσαμε και είπαμε ιδέα για παιχνίδι / Μια ιστορία να παίξουμε, που έχει παιχτεί ήδη / Μοιράσαμε τους ρόλους μας στους Αχαρνείς του Αριστοφάνη / Μια ιστορία που κανείς στο τέλος της δε χάνει!...”.


Η ιστορία αυτή εκτυλίσσεται στους “Μικρούς Αχαρνείς”, την παράσταση για παιδιά, που παρουσιάζει το Θέατρο Τέχνης “Ακτίς Αελίου” σε συνεργασία με τη θεατρική εταιρεία “Νεφέλες”. Οι “Μικροί Αχαρνείς” σε κείμενα και σκηνοθεσία του Θωμά Βελισσάρη κάνουν πρεμιέρα αύριο στις 12 το μεσημέρι στο Θέατρο “Αθήναιον”, όπου τις καθημερινές θα δίνονται παραστάσεις για τα σχολεία.
Η παράσταση, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι στο KIDS & FAMILY FESTIVAL (Φεστιβάλ για τα παιδιά και όλη την οικογένεια), βασίζεται στους “Αχαρνής” του Αριστοφάνη, μέσα από το βλέμμα πέντε παιδιών. Πέντε παιδιά που ταξιδεύουν με όχημα την ιστορία, τη φαντασία, το παιχνίδι, τη διάθεση για ανατροπή, τη μουσική και το τραγούδι. Σύμμαχος στο παιχνίδι τους είναι το χιούμορ και η ατελείωτη επιθυμία για δράση, γιατί, όπως σημειώνουν οι συντελεστές, “μόνον τότε όλα είναι δυνατά! Μοναδικός εχθρός τους, η απραξία γιατί τότε όλα γίνονται αδύνατα! Μια παράσταση σε έμμετρο λόγο, που ασκεί τα παιδιά και τα εξοικειώνει με τις επί σκηνής μεταμορφώσεις, τη ζωντανή μουσική και τα μουσικά όργανα, και τα φέρνει ταυτόχρονα πιο κοντά στη δομή και την ουσία της αρχαίας κωμωδίας και στις αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης”.
Στους “Μικρούς Αχαρνείς” ακούγονται ζωντανά η μουσική και τα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου.
Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι της Μαρίνας Γκούμλα, η μουσική επιμέλεια του Γρηγόρη Μωϋσιάδη, οι φωτισμοί του Πολύβιου Σερδάρη. Παίζουν οι Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Ξένια Πετμεζά, Αντώνης Πριμηκύρης.


    * Πρεμιέρα 31 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. και καθημερινές για σχολεία (κατόπιν συνεννόησης) στις 10 π.μ. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος (Κυριακές) 12 ευρώ. Για σχολεία 7 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων: 2310 832060.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου