Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Γιατί το φαγητό στα αεροπλάνα είναι άνοστο;

Βρίσκετε το φαγητό που σερβίρουν στο αεροπλάνο στη διάρκεια των ταξιδιών άνοστο; Μπορεί να μη φταίει ο chef αλλά οι …συνθήκες. Βρετανική έρευνα υποστηρίζει ότι  οι άνθρωποι τείνουν να χάνουν την αίσθηση της γεύσης τους, όταν ακούνε συνεχώς το  θόρυβο που υπάρχει μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους.


Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο λεγόμενος «λευκός θόρυβος» μέσα σε ένα αεροσκάφος συνίσταται από τυχαίους ήχους σε διαφορετικές συχνότητες, π.χ. από τους κινητήρες του αεροπλάνου. Ο ήχος αυτός έχει μια απρόσμενη επίδραση, καθώς μειώνει την ικανότητα του ανθρώπου να γεύεται ιδιαίτερα το αλάτι και τη ζάχαρη, με συνέπεια τα φαγητά που σερβίρουν οι αεροσυνοδοί, να φαίνονται λίγο-πολύ ανάλατα ή άγλυκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εκτός από την αλλοίωση της γεύσης του αλμυρού και του γλυκού, ορισμένοι ήχοι επηρεάζουν την αντίληψή μας για το πόσο τραγανή  είναι μια τροφή, κάτι  που υποσυνείδητα επηρεάζει τη γνώμη μας για το πόσο φρέσκια αλλά και εύγεστη είναι.
Και αφού λύθηκε το …μυστήριο του άνοστου φαγητού ξέρουμε πλέον ότι το αεροπλάνο  δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για διαγωνισμούς μαγειρικής.  

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου