Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Τι να φορέσω σήμερα: Ιδέες για καθημερινές λύσεις

Το αιώνιο ερώτημα γίνεται εφιαλτικό όταν ξυπνάς το πρωί, μισή ώρα αφού χτύπησε για πρώτη φορά το ξυπνητήρι, και θέλεις απλά να διακτινιστείς στο γραφείο –από το οποίο το απόγευμα θα θέλεις να διακτινιστείς στο σινεμά, κι από εκεί στο μπαρ. Κι ο εφιάλτης συνεχίζεται, στην ανοιχτή ντουλάπα από τα βάθη της οποίας μπερδεμένα λοφάκια ρούχων σου χαμογελούν ειρωνικά, κι από εκεί στον καθρέφτη ο οποίος στέλνει το μήνυμα πως κανένα από τα ρούχα που διάλεξες δεν ταιριάζει με κάποιο άλλο. Σας θυμίζει κάτι;
Πριν αρχίσετε τις επιδρομές στα μαγαζιά με τη δικαιολογία «δεν έχω τι να βάλω» (μετά από λίγες μέρες πάλι το ίδιο θα πιστεύετε) ρίξτε μια ματιά σε μερικές στρατηγικές συμβουλές και ιδέες, τις οποίες συγκεντρώσαμε ως ομοιοπαθείς που εξάντλησαν ολόκληρα μηνιάτικα σε παρορμητικές αγορές μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι τελικά είχαν τι να βάλουν.

Οργανωθείτε! * Δεν πρόκειται ποτέ να βρείτε τι να φορέσετε ανάμεσα σε βουνά ρούχων και κρεμάστρες που δεν κουνιούνται –κι ακόμη και αν τα καταφέρετε, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα κάτι τσαλακωμένο. Θυσιάστε ένα Σαββατοκύριακο στο βωμό της εκκαθάρισης και οργάνωσης της ντουλάπας, της συρταριέρας, της παπουτσοθήκης και οποιουδήποτε άλλου σημείου του σπιτιού όπου φυλάτε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

* Ξεφορτωθείτε οτιδήποτε έχετε να φορέσετε πάνω από δύο χρόνια για να ελευθερώσετε πολύτιμο χώρο. Αν δε σας πάει η καρδιά να τα πετάξετε, συγκεντρώστε τα στο πατάρι ή σε κάποια αποθήκη, για να τα πάτε με την πρώτη ευκαιρία σε bazaars μεταχειρισμένων ή κοινωφελή ιδρύματα.

* Επιλέξτε τα ρούχα που θα φορέσετε το προηγούμενο βράδυ, με καθαρό μυαλό και άνεση χρόνου. Αφήστε τα σε μια κρεμάστρα έξω από την ντουλάπα, για να εξοικονομήσετε χρόνο και… φαιά ουσία το πρωί.

Και τώρα που οργανωθήκατε… Εμπνευστείτε ξεφυλλίζοντας περιοδικά μόδας, τολμήστε ασυνήθιστους συνδυασμούς, ξεθάψτε τα αξεσουάρ που κοιμούνται επί μήνες στα συρτάρια σας. Επιλέξτε χρώματα ανάλογα με τη διάθεσή σας, «φωτίστε» το συνηθισμένο τζιν σας με ένα κίτρινο μπλουζάκι, προσθέστε ένα πολύχρωμο κολιέ στο μικρό μαύρο φόρεμα για να το κάνετε ενδιαφέρον. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και αυτοσχεδιάστε. Εμείς συγκεντρώσαμε ορισμένες προτάσεις - πασπαρτού που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους όλη μέρα.

Το πρωί… Στην δουλειά: Μπορεί η θερμοκρασία έξω να ανεβαίνει επικίνδυνα, όμως μέσα στους χώρους εργασίας τους θερινούς μήνες επικρατεί -κατά κανόνα- ένας μικρός παγετός, ή έστω μία έντονη δροσιά. Ένα πουκάμισο από λεπτό βαμβάκι, μία άνετη φούστα σε γραμμή άλφα ή ένα λινό παντελόνι αποτελούν ιδανικό συνδυασμό για το πρωί στον εργασιακό χώρο, καθώς διατηρούν το σώμα δροσερό αλλά όχι εκτεθειμένο σε πιθανές «ψύξεις».

Στην πόλη: Μολονότι το ιδανικό είναι να αποφεύγει κανείς την πόλη το καλοκαίρι, αν παρ’ ελπίδα βρεθείτε σε κάποιο από τα πύρινα στενά της προτιμήστε λινά και μακριά ρούχα που θα σας προστατεύσουν από τον καυτό ήλιο και τις βλαβερές επιπτώσεις του καυσαερίου. Ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες και ένα ψάθινο καπέλο θα αποτελέσουν τα ιδανικά αξεσουάρ.

Στις διακοπές: Τα μαγιό αναλαμβάνουν ρόλο εσωρούχων το καλοκαίρι και συνδυάζονται τέλεια με μακριά καφτάνια, για τις γυναίκες, και λινές πουκαμίσες, για τους άνδρες. Το καπέλο είναι και σε αυτήν την περίπτωση απαραίτητο αξεσουάρ, όμως επί ποδός προτιμήστε σαγιονάρες ή σανδάλια. Φυσικά, αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε το πρωί στις διακοπές είναι το αντηλιακό σας.

Το βραδάκι… Στην βόλτα: Είναι η ώρα που τα λουλουδάτα φορέματα και οι σχοινένιες πλατφόρμες έχουν την τιμητική τους, ενώ οι κύριοι μπορούν κάλλιστα να επιλέξουν μία βαμβακερή βερμούδα και ένα άνετο πουκάμισο σε χαρούμενα παστέλ χώματα, συνδυάζοντας την εμφάνισή τους με καλοκαιρινά μοκασίνια από μαλακό δέρμα –χωρίς κάλτσες, εννοείται. Αν, ωστόσο, η απογευματινή βόλτα πρόκειται να καταλήξει σε κάποιο «καλό» εστιατόριο, προτιμήστε να αντικαταστήσετε την βερμούδα με ένα δροσερό, βαμβακερό παντελόνι.

Στην έξοδο για ποτό: Η οποία πιθανώς ακολουθήσει μετά την βόλτα και το φαγητό, το ιδανικό να φορέσει μία κυρία είναι τα πανύψηλα πέδιλά της και ένα δροσερό, βραδινό φόρεμα που μπορεί να αφήνει ακάλυπτη την πλάτη και το ντεκολτέ. Αποφύγετε τα τόσο κιτς τζιν σορτς κατά την επίσκεψή σας στα μεγάλα clubs και προτιμήστε τα πρωί στην παραλία. Οι κύριοι μπορούν να επιλέξουν ένα τζιν και ένα σκουρόχρωμο, λινό ή βαμβακερό πουκάμισο -με μακριά, αλλά διπλωμένα μανίκια φυσικά- ή ένα απλό t-shirt. Όλα αυτά, όμως, πάνω από κλειστά παπούτσια, δερμάτινα ή σπορ υφασμάτινα.

Στην επίσημη εκδήλωση: Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως από της γυναίκες που συχνά εμφανίζονται σε γάμους και παρόμοιες εκδηλώσεις ντυμένες για… την παραπάνω περίσταση. Τα προκλητικά ντεκολτέ και τα εξωφρενικά μίνι είναι εκτός θέματος σε μία επίσημη εκδήλωση, στην οποία θα πρέπει να εμφανιστείτε κομψή και γοητευτική, π.χ. με ένα maxi φόρεμα από λεπτό μετάξι ή μουσελίνα και πολυτελή πέδιλα.

Οι κύριοι σε αυτές τις περιπτώσεις θα καταφύγουν στην εύκολη λύση του κοστουμιού, το οποίο το καλοκαίρι καλύτερα να έχει ύφανση από μετάξι και βαμβάκι ή βαμβάκι και λινό. Επίσης, ας αποφευχθεί το μαύρο, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί από ανοιχτό γκρι ή μπλε, ενώ το σακάκι θα πρέπει να είναι δίκουμπο. Ένα λευκό, βαμβακερό πουκάμισο αποτελεί πάντα την ασφαλέστερη λύση μέσα από ένα κοστούμι, ενώ η γραβάτα το καλοκαίρι δεν είναι απαιτούμενη. Τέλος, το καλοκαίρι προτιμήστε σκούρα καφέ παπούτσια, αντί για μαύρα, και αυτονόητα ζώνη στο ίδιο χρώμα.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου