Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

10 τρόποι να φορέσεις το φουλάρι σου

Γιατί το σωστό αξεσουάρ και ο σωστός τρόπος χρήσης του αρκεί για να μεταμορφώσουν ένα απλό look σε ένα look με στιλ!

Δες εδώ του 10 διαφορετικούς τρόπους που μπορείς να περάσεις το φουλάρι σου γύρω από το λαιμό σου από το πρωί μέχρι το βράδυ! Δες εδώ πως μπορείς να το συνδυάσεις για άψογο office look ή για μια λαμπερή βραδινή έξοδο και πως μπορείς να ανανεώσεις ένα παλιό πουκάμισο ή τοπ μόνο με ένα φουλάρι.
(Πατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγέθυνση)

 1. Preppy Look
Εάν θέλεις να δώσεις την αίσθηση του "ζιβάγκο" στη ζακέτα σου μπορείς να γυρίσεις το φουλάρι αρκετές φορές γύρω από το λαιμό ανάλογα με το πόσο μακρύ είναι και να το δέσεις με ένα μικρό φιόγκο στο πλάι.
Συνδύασέ το με την αγαπημένη σου ζακέτα ή πουλόβερ για ένα πιο χειμερινό look.
Είναι πάντα καλό να συνδυάζεις χρωματικά έναν από τους τόνους που υπάρχουν στο print του μαντηλιού με το χρώμα της μπλούζας σου.




2. Office Look και αεροσυνοδός σε ένα;
 Ετοιμάζεσαι για το γραφείο; Αν σκοπεύεις να φορέσεις το λευκό σου πουκάμισο, πρόσθεσέ του μια νότα κομψότητας με ένα φουλάρι για να δημιουργήσεις ένα πιο ενδιαφέρον look παραπέμποντας στο άψογο στιλ των αεροσυνοδών.
Θα χρειαστείς ένα τριγωνικό μαντήλι το οποίο θα περάσεις γύρω από τον ανασηκωμένο σου γιακά!
Προσοχή: Η γωνία θα πρέπει να πέφτει πίσω από τον λαιμό στην πλάτη και οι δύο άκρες να δένουν στο μπροστινό μέρος πάνω από το στήθος.


 3. Coffee Break
Θέλεις να δώσεις έξτρα πόντους στιλ στο μονόχρωμο τοπ σου; Χρησιμοποίησε ένα μακρύ φουλάρι και φόρεσέ το δένοντας το στο πλάι ασύμμετρα ώστε η μια άκρη να είναι αρκετά μεγάλη και η άλλη πιο κοντή. Στη συνέχεια πλέκεις τις δύο άκρες μια φορά χαλαρά και την πιο μακριά πλευρά την "κλειδώνεις" πίσω από το λαιμό.
Η χρωματική αρμονία είναι το κλειδί για τη στιλιστική επιτυχία.
Για ένα πιο "δραματικό" εφέ μπορείς να πειραματιστείς με έντονα χρώματα συνδυάζοντας κίτρινο με πράσινο ή γκρι με μπλε.



 4. Girly Feeling
Έχεις ένα μονόχρωμο φανελάκι αλλά σου φαίνεται πολύ απλό για να τη βραδινή σου έξοδο; Δοκίμασε να το "στολίσεις" με ένα εντυπωσιακό φουλάρι, με ένα εντυπωσιακό δέσιμο. Για ένα πιο κοριτσίστικο τόνο φτιάξε ένα μεγάλο φιόγκο ο οποίος όμως πρέπει να είναι πλούσιος. Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να διαλέξεις ένα πολύ μακρύ φουλάρι ενώ πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει συμμετρία στις δυο άκρες.



 5. Κάνε τη διαφορά
Πρωτοτύπησε με ένα ιδιαίτερο δέσιμο στο φουλάρι σου. Κάνε το στιλ σου πιο ζωντανό επιλέγοντας ένα καλαίσθητο μαντήλι και δένοντάς το με εντυπωσιακό τρόπο. Για να πετύχεις το συγκεκριμένο στιλ περνάς το φουλάρι ανάποδα με τις δύο άκρες προς την πλάτη και στη συνέχεια τις φέρνεις μπροστά. Περνάς τη μία πάνω από την άλλη ενώ την επάνω την αφήνεις ανοικτή φαρδιά.



 6. Εveryday Chic
Για να πετύχεις αυτό το δέσιμο θα χρειαστείς ένα φουλάρι στρογγυλό. Θα του δώσεις σχήμα 8, όπως έκανες με τις πέρλες της μαμάς σου όταν ήσουν μικρή. Θα το περάσεις στο λαιμό φέρνοντας τη μία άκρη κοντά ενώ την άλλη θα την αφήσεις πιο μακριά να πέφτει χυτή.





 7. Dinner Out
Ένας πιο επίσημος τρόπος για να στολίσεις το τοπ σου είναι με ένα τριγωνικό φουλάρι που πέφτει στον ένα ώμο! Για να το φορέσεις σωστά θα πρέπει να προσέξεις να πέφτει η γωνία πάνω στον ώμο σου ενώ στη συνέχεια περνάς την πίσω πλευρά εμπρός και την μπροστινή πίσω χωρίς να κάνεις κάποιο δέσιμο. Οι χρωματικές αντιθέσεις όπως μπλε με πορτοκαλί δίνουν ένα πολύ κομψό τόνο.



 8. Girls Night Out
Θέλεις να φορέσεις το φουλάρι σου σαν εσάρπα; Προτίμησε κάτι από ύφασμα που δίνει την αίσθηση του πολύτιμου όπως βελούδο, μπροκάρ και είναι ακόμα καλύτερο εάν έχει διακοσμητικά όπως μικρές φούντες.  Εάν είναι τριγωνικό απλώς ρίχνεις την γωνία στην πλάτη σου και τις δύο άκρες τις περνάς πάνω από τους ώμους σου σαν να φοράς κάπα. Εάν ο καιρός το επιτρέπει είναι μια πολύ στιλάτη λύση για να αντικαταστήσεις το πανωφόρι σου και να το συνδυάσεις με ένα βραδινό φόρεμα.


 9. Για δέσιμο
Τα ψηλόμεσα παντελόνια είναι μια από τις βασικές τάσεις του χειμώνα. Εάν θέλεις να τους δώσεις λίγο παραπάνω στιλ, αντικατέστησε τη ζώνη με ένα φουλάρι, πέρασέ το από τα θηλάκια και δεσ' το στο πλάι με ένα φιόγκο. Πρόσεξε όμως γιατί τα φουλάρια δίνουν όγκο και αν δεν χρειάζεσαι περισσότερο όγκο στην περιοχή της περιφέρειας -είναι καλό να επιμείνεις στην πεπατημένη της ζώνης.



10. Mε σακάκι
Δεν ξέρεις πως να συνδυάσεις φουλάρι με σακάκι; Πάρε ένα σχετικά μακρύ φουλάρι και γύρισε το αρκετές φορές γύρω από το λαιμό. Η κάθε στροφή που φέρνεις γύρω από τον λαιμό μπορεί να είναι πιο σφικτή ή πιο χαλαρή για να δημιουργήσεις περισσότερο όγκο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς την αίσθηση ενός ζιβάγκο  ενώ στο τέλος ασφαλίζεις πίσω από λαιμό.

1 κομεντς:

Melissanthee είπε...

nice tricks girls! ;)

Δημοσίευση σχολίου